cornet

CORNET is een krachtig blond Belgisch bier dat op smaak wordt gebracht door het toevoegen van eikenhouten snippers tijdens het brouwen. Hierdoor krijgt het zijn unieke zachtheid die de scherpe kantjes van elk gesprek haalt en de dialoog versterkt. Het is een speciaalbier met een al even speciale missie: CORNET wil mensen verbinden.

Kenmerken

Het brouwproces in detail

Het duurt al snel een kleine 2 maanden om CORNET te maken. Volgende stappen zorgen voor de originele smaak van het blonde bier:

  • Het bier wordt gebrouwen en blijft daarna één week in de gistingstanks.
  • Na de hoofdgisting ondergaat het bier een rijping op getoaste eikenhoutsnippers.
  •  Nu komen de extra aroma’s vrij, voornamelijk vanille. We werken met natuurlijke ingrediënten, dus het moment waarop de invloed van het hout voldoende aanwezig is in het brouwsel verschilt altijd.
  • Enkel door te proeven kunnen onze brouwmeesters het moment precies bepalen waarop het brouwsel de juiste unieke smaak heeft. Ook dit maakt deel uit van het artisanaal proces.
  • Voor een extra fijne pareling ondergaat CORNET daarna nog een nagisting in de fles gedurende 2 weken in de warme kamer.
  •  Nu is uw CORNET klaar om geserveerd te worden. U hoeft enkel nog samen met uw vrienden te klinken op authentieke vriendschap en te genieten van ons vakmanschap.

Awards

CORNET werd al verschillende keren bekroond voor zijn unieke smaak en sleepte volgende titels in de wacht:

2014 – World Beer Awards  Gold – Europe’s Best Wood Aged (eerste deelname)

2014 – Horeca Expo – Baanbreker Award

2015 – World Beer Awards – Gold – Belgium’s Best Wood Aged

2016 – World Beer Awards – Silver – Belgium’s Best Wood Aged