cornet Oaked Spirit

CORNET OAKED SPIRIT is de sterkste CORNET die je ooit zal proeven. Dit CORNET destillaat is krachtig maar heeft tevens een unieke zachte smaak.

DE ACHTERGROND

Brouwerij De Hoorn introduceert ‘CORNET SPIRIT’, een bierdestillaat op basis van CORNET. Deze elegante spirit heeft het volledige signatuur van CORNET in zich, kenmerkend zijn het fruitig karakter en toetsen van eik en vanille, met 35% vol./alc. de sterkste CORNET die men ooit zal proeven.

De brouwers van CORNET droomden er al een tijd van om een eigen destillaat te creëren. Out of the box experimenteerden ze en gingen aan de slag met een vacuümdestillatie-systeem in plaats van de klassieke destillatiekolom. CORNET OAKED is de basis van waaruit de spirit wordt gedistilleerd, deze wordt nadien nogmaals met getoaste eikenhouten snippers ge-oaked. Het resultaat is de CORNET SPIRIT.

Stijn Bundervoet, brouwmeester: “De houtsnippers zorgen voor een warme, zachte smaak, de toetsen van eik en vanille zijn de evidente link naar CORNET. CORNET SPIRIT is de sterkste CORNET die je ooit zal proeven.”

De CORNET SPIRIT wordt gebotteld in flesjes van 5 cl en is verkrijgbaar bij de betere drankenhandel of op www.s-hop.be vanaf begin juli.