HET VERHAAL ACHTER CORNET

Het verhaal van CORNET leidt ons naar de 17de eeuw, naar Theodoor Cornet, toenmalig rentmeester van kasteel Diepensteyn. Zijn heer, graaf van Steenhuffel/Maldeghem, nazaat van de illustere voorvader Ridder Salomon de Maldeghem, vroeg Theodoor Cornet bij Brouwerij DEN HOORN in Steenhuffel een zwaar bier te laten brouwen. En zo geschiedde. Het exclusieve bier werd gebrouwen en op eikenhouten vaatjes in het kasteel bewaard. De graaf schonk het alleen voor belangrijke gasten tijdens speciale gelegenheden.

Dit verhaal inspireerde de brouwers van Brouwerij DE HOORN om een zwaar blond bier te maken met een unieke maar subtiele houttoets. Het sterke blonde bier werd genoemd naar de rentmeester, Theodoor Cornet. Op het etiket prijkt Ridder Salomon de Maldeghem als ultiem eerbetoon voor zijn uitzonderlijke heldhaftigheid en hoffelijkheid.

De eikenhouten vaatjes van weleer zijn vandaag vervangen door eikenhoutsnippers in het brouwproces. Het verse hout geeft het bier zijn unieke vanillesmaak. Een volmondige warme smaak die kenmerkend is voor CORNET. Geniet samen van de uitzonderlijke smaak van CORNET, het bier voor Ridders van de Goede Smaak.

soldier

Proeft CORNET

De gastvrijheid van CORNET is al even legendarisch als de heldendaden van ridder Salomon van Maldeghem, ter ere van wie CORNET gebrouwen werd. Wij nodigen iedereen dan ook graag uit om kennis te maken met de unieke smaakbeleving van CORNET. Wij organiseren tal van degustaties en events waarop u CORNET kunt proeven. Maak kennis met de unieke smaakbeleving van CORNET en wees uitgenodigd op één van onze degustaties en events.

DEGUSTATIES

Trek er met uw vrienden op uit en ga naar één van onze talrijke proefmomenten. Want samen smaakt CORNET nog beter dan alleen!

"Maak kennis met de unieke smaakbeleving van CORNET en wees uitgenodigd op één van onze degustaties en events."