cornet

CORNET is een zwaar blond Belgisch bier met een alcoholpercentage van 8,5%, dat met vers eikenhout gebrouwen wordt.

Tijdens het brouwen worden er eikenhoutsnippers toegevoegd. Dit zorgt voor een unieke smaakbeleving die de balans bewaart tussen de fruitigheid van de gist en de vanille-zoetheid van het hout. De toevoeging van houtsnippers is geïnspireerd op de traditionele bewaarmethode van het blonde bier in eikenhouten vaatjes. Het bier is, afhankelijk van het land, te koop in flesjes van 33cl, in grote flessen van 75cl en in vaten van 20l. Het is een speciaalbier van hoge gisting met een hergisting in de fles. CORNET is ontstaan in brouwerij De Hoorn in Steenhuffel.

Kenmerken

Het brouwproces in detail

Het duurt al snel een kleine 2 maanden om CORNET te maken. Volgende stappen zorgen voor de originele smaak van het blonde bier:

  • Het bier wordt gebrouwen en blijft daarna één week in de gistingstanks.
  • Na de hoofdgisting ondergaat het bier een rijping op getoaste eikenhoutsnippers.
  •  Nu komen de extra aroma’s vrij, voornamelijk vanille. We werken met natuurlijke ingrediënten, dus het moment waarop de invloed van het hout voldoende aanwezig is in het brouwsel verschilt altijd.
  • Enkel door te proeven kunnen onze brouwmeesters het moment precies bepalen waarop het brouwsel de juiste unieke smaak heeft. Ook dit maakt deel uit van het artisanaal proces.
  • Voor een extra fijne pareling ondergaat CORNET daarna nog een nagisting in de fles gedurende 2 weken in de warme kamer.
  •  Nu is uw CORNET klaar om geserveerd te worden. U hoeft enkel nog samen met uw vrienden te klinken op authentieke vriendschap en te genieten van ons vakmanschap.

Awards

CORNET werd al verschillende keren bekroond voor zijn unieke smaak en sleepte volgende titels in de wacht:

2014 – World Beer Awards  Gold – Europe’s Best Wood Aged (eerste deelname)

2014 – Horeca Expo – Baanbreker Award

2015 – World Beer Awards – Gold – Belgium’s Best Wood Aged

2016 – World Beer Awards – Silver – Belgium’s Best Wood Aged